logotype

Cipőfűzési technikák

Aki szeret sokat gyalogolni, bizonyára megtapasztalta már az egyéni lábfelépítésből adódó panaszokat, vagy a sérülés okozta kínokat. A cipőfűző megfelelő befűzése több panaszra is gyógyírt jelenthet.

Csúszkáló sarok esetén egyszerű a megoldás, jószorosra kell fűzni a cipőt.

Haladjunk cikk-cakkban az utolsó előtti lyukig. Dugjuk be ugyanazon az oldalon a legfelső lyukba, így képezzünk két hurkot. Húzzuk szorosra a másik oldali hurkon át.

Kettős masnit kössünk rá.

Keskeny Sarkú gyaloglónak javallott? a két rövid fűző technikája.

Fűzzük be a cipő alsó felét középtől kezdve cikkcakk vonalban és kössük meg a lábujjak felé eső végén. Vezessünk egy másik fűzőt a középtől cikkcakkban felfelé.

Kettős masnit kössünk rá.

Ha Fájós rüszttel küszködünk, alkalmazzunkKihagyásos fűzést.

Haladjunk cikkcakk vonalban a legalsó három lyuknál, azután vezessük a fűzőt mindkét oldalon függőlegesen át a lyukakon, amíg a legfelső két lyukhoz nem érünk. Ott még egyszer keresztezzünk át.

Szimpla masnit kössünk.

Keskeny lábfejjel rendelkezőknek a Félúton rögzítéssegíti a komfortérzetet.

Haladjunk cikkcakkban középig. Dugjuk be a fűzőt ugyanazon az oldalon a következő lyukba, ezzel képezzünk két hurkot. Húzzuk át a fűzőt az ellenkező oldali hurkon. Folytassuk a cikkcakkozást.

Szimpla?masnit kössünk rá.

Magas lábboltozatúgyaloglóknak ajánlott az S-vonalú cipőfűzés.

Alulról indulva dugjuk át a fűzőt kétszer azonos oldali lyukon, majd keresztezzük a másik oldalra és így tovább a lyuksor tetejéig. Azután ismételjük meg a fűző másik felével az ellenkező oldalon.

A fűző végére kettős masnit kössünk.

Fájós lábujjúaknak a Fűző megemelése lesz gyógyír.

Vezessük a fűzőt a jobb felső lyuktól egyenesen a bal alsóig. Fent hagyjunk annyit, amennyi a megkötéshez kell. Haladjunk cikkcakk vonalban lentről felfelé.

Kettős masnit kössünk a végére.

Mozgásvilág

2023  Göcsej Sport